facebook twitter instagram

Nyheter

Universitetet i Stavanger: Engelsk storverk om norske vikingar

Image

publisert 19/06/2008

Professor Torgrim Titlestad ved UiS er ute med omfattande bok om vikingtida. - Dette er ny noregshistorie for verda, skriven og utgitt i Stavanger, sa ein nøgd forfattar etter lanseringa av det historiske verket.

Les mer

Vellykket lansering av Viking Norway

Image

publisert 18/06/2008

Torgrim Titlestads nyeste bok, Viking Norway, ble i går lansert foran et begeistret publikum med innlegg fra bl.a. Jon Gjedebo, reiseguru Jens A. Riisnæs, professor Bjørn K. Nicolaysen og forfatteren selv. I kjølvannet av salgssuksessene Vikingenes Russland (2006) og Fagerskinna (2007) blir Viking Norway en ny milepæl for forlaget da dette er første boken av sitt slag på engelsk.

Les mer

Internasjonalt Torfæus-seminar på Island

publisert 13/06/2008

På Sør-Island har Lærdomssetet på Leirubakki besluttet å arrangere det første internasjonale Torfæus-seminaret i juni 2009, forteller UiS-professor Torgrim Titlestad, som nylig kom hjem fra sitt besøk på Island.

Les mer

Viking Norway lanseres 17. juni

Image

publisert 13/06/2008

Vi har gleden av å presentere professor Torgrim Titlestads nyeste verk, VIKING NORWAY. Boken som er på 408 sider, forklarer forholdene som frembrakte utbruddet på vikingtiden, og hvordan den norske vikingkulturen steg frem som sentral kulturell og politisk kraft i vikingtidens Europa med et avansert politisk system, tidløs kunst og et av tidens fremste høyteknologiske fremkomstmidler i fred såvel som i krig: vikingskipet. Det er første gang et så omfattende verk om vikingtiden publiseres på engelsk. Boken er et resultat av flere års forskning og studier av sagaene og tilgjengelig kildemateriale.

Les mer

Stavanger Aftenblad: Torfæus: Drapsmann og Norges-historiker

Image

publisert 09/04/2008

Tormod Torfæus var regnskapskontrollør i Stavanger stift og antikvar i København. En gang myrdet han en full islending med kårde. Etterpå slo han seg ned på Karmøy for å skrive Norges historie, men overanstrengte seg og døde.

Les mer

Viktig kongelig oversettelse

Image

publisert 09/04/2008

SMAALENENE: VIKTIG KONGELIG OVERSETTELSE

OSLO (ANB-NTB): Historieinteresserte kan nå få et nytt og verdifullt innblikk i norsk og nordisk historie - fra sagatiden og fram til senmiddelalder.

Les mer

Haugesunds Avis: Professor gir nytt liv til Torfæus

Image

publisert 09/04/2008

Det er nesten 300 år siden historikeren Tormod Torfæus ga ut bokverket "Historia Rerum Norvegicarum". 8. april blir boka relansert på norsk.værelse ved lanseringen. 

Les mer

Et litterært Oseberg-skip: Torfæus-lansering på Nasjonalbiblioteket

Image

publisert 07/04/2008

Den 8. april lanseres de tre første av i alt seks bind av dette store litterære og historiske verket - for første gang i norsk oversettelse. De tre første bindene omhandler begynnelsen på norsk historie til og med Olav Tryggvasons ungdom. Norges Historie utgis av Eide forlag, som er en del av Forlagshuset Vigmostad&Bjørke i Bergen.

Les mer

Telemarksavisa: DNA-testet for norsk vikingblod

Image

publisert 29/02/2008

Liverpool/Oslo (ANB-NTB): Norsk vikingblod flyter i årene til mang en mann i området rundt Liverpool i England, viser en fersk undersøkelse.

Les mer

Aftenposten: Nasjonens hukommelse

Image

publisert 16/01/2008

På høy tid. Norges kongesagaer ble nedtegnet av våre forfedre i to hovedutgaver. Det lyder utrolig at den ene av dem, "Fagerskinna", ikke er fullstendig oversatt til moderne norsk før nå.

Les mer