facebook twitter instagram

Nyheter

Tilbake til sagaene: Fullt hus på Arkeologisk museum

Image

publisert 03/02/2009

Ca. 140 mennesker hadde møtt frem for å høre Torgrim Titlestad, professor i historie ved Universtitetet i Stavanger, snakke om sagaenes opphav.

Les mer

Titlestad: Foredrag ved Arkeologisk Museum, 3. februar

Image

publisert 23/01/2009

Slaget i Hafrsfjord var en banebrytende hendelse i norsk historie. Professor i historie ved Universitetet i Stavanger, Torgrim Titlestad forteller om mytene, hva vi vet, og en av de store kulturskattene som ble skapt i kjølvannet av slaget: De islandske sagaene.

Les mer

Norsk julestemning i Chicago

Image

publisert 19/12/2008

Norwegian National League, paraplyorganisasjon for norske foreninger i Chicago-området har siden 1942 arrangert juleforestilling ved det vakre vitenskapsmuseet, som er bygd på grunnen til The White City, hovedattraksjonen under den uforglemmelige World Fair i 1893, hvor Norge bidro med stavkirke (nå i Blue Mounds, WI) og vikingskip (nå ved Lake Geneva, IL).

Les mer

UIS.no: Studentoppgåver blei sagabok

Image

publisert 15/12/2008

Nokre av studentoppgåvene i historie var så gode at dei blei bok. No er fem bachelor- og masterstudentar ved UiS stolte, nybakte forfattarar!

Les mer

Hugin (Stavanger): Eksamen ble bok

Image

publisert 09/12/2008

Historiestudentane ved Universitetet i Stavanger (UiS) har overraska professor Torgrim Titlestad. - Me ante ikkje at det kom til å verta bok av arbeidet, verken eg eller studentane, fortel ein engasjert professor.

Les mer

Ny bok om sagaene: Unge forfattere puster friskt liv inn i sagaforskningen

Image

publisert 02/12/2008

Dette er et ganske unikt og banebrytende verk basert på essays av fem bachelor- og masterstudenter ved Universitetet i Stavanger. Boken blir en av hovedsatsingene for Saga Bok i 2008/09 og er nok en- om ikke den første av sitt slag. Med forord av den internasjonalt anerkjente sagaeksperten Gisli Sigurdsson.

Les mer

Fagerskinna i ny praktutgave i desember!

Image

publisert 11/11/2008

De som sier at den gamle historien ikke har relevans i dag, tar feil. Da vi utga Fagerskinna i 2007 var responsen overveldende. Det første opplaget ble utsolgt, og stadig pågang samt flere henvendelser at en så viktig bok som Fagerskinna burde være tilgjengelig i innbundet form har nå resultert i en ny og vakker prakutgave av sagaverket fra 1200-tallet. Boken vil foreligge i begynnelsen av desember. Dersom du ønsker å sikre deg julegaveeksemplarer allerede nå, tar vi i mot forhåndsbestillinger.

Les mer

Universitetet i Stavanger: Engelsk storverk om norske vikingar

Image

publisert 19/06/2008

Professor Torgrim Titlestad ved UiS er ute med omfattande bok om vikingtida. - Dette er ny noregshistorie for verda, skriven og utgitt i Stavanger, sa ein nøgd forfattar etter lanseringa av det historiske verket.

Les mer

Vellykket lansering av Viking Norway

Image

publisert 18/06/2008

Torgrim Titlestads nyeste bok, Viking Norway, ble i går lansert foran et begeistret publikum med innlegg fra bl.a. Jon Gjedebo, reiseguru Jens A. Riisnæs, professor Bjørn K. Nicolaysen og forfatteren selv. I kjølvannet av salgssuksessene Vikingenes Russland (2006) og Fagerskinna (2007) blir Viking Norway en ny milepæl for forlaget da dette er første boken av sitt slag på engelsk.

Les mer

Internasjonalt Torfæus-seminar på Island

publisert 13/06/2008

På Sør-Island har Lærdomssetet på Leirubakki besluttet å arrangere det første internasjonale Torfæus-seminaret i juni 2009, forteller UiS-professor Torgrim Titlestad, som nylig kom hjem fra sitt besøk på Island.

Les mer