facebook twitter instagram

Nyheter

Torgrim Titlestad intervju i Rogalands avis

Image

publisert 28/11/2013

Mandag 1. februar trykket Rogalands Avis en helside med Torgrim Titlestad om oversettelsesarbeidet med Tormod Torfæus' store Norgeshistorie fra 1711, Historia Rerum Norvegicarum. Han snakket også om den nye boken, Vikingkongen. 

Les mer

Olaug Titlestad 90 år

Image

publisert 28/11/2013

Under den store tyske razzia Almenrausch i juni 1944 ble hun anholdt av tyskerne og satt resten av krigen på Grini. Gift med Samuel Titlestad i 1945, d. 1995. Etter krigen var hun aktiv i organisasjonsarbeidet til NKP inntil hun ble ekskludert fra NKP sammen med Peder Furubotn og hans folk i 1949. 

Les mer

Forskning.no: Fra fiksjon til sannhet etter Harald Hårfagre

Image

publisert 09/02/2009

Harald Hårfagre er årsaken til at de norske sagaene gikk over fra å være mer lik fiksjon til å bli sin tids historieskriving. Det viser ny forskning.

Les mer

Tilbake til sagaene: Fullt hus på Arkeologisk museum

Image

publisert 03/02/2009

Ca. 140 mennesker hadde møtt frem for å høre Torgrim Titlestad, professor i historie ved Universtitetet i Stavanger, snakke om sagaenes opphav.

Les mer

Titlestad: Foredrag ved Arkeologisk Museum, 3. februar

Image

publisert 23/01/2009

Slaget i Hafrsfjord var en banebrytende hendelse i norsk historie. Professor i historie ved Universitetet i Stavanger, Torgrim Titlestad forteller om mytene, hva vi vet, og en av de store kulturskattene som ble skapt i kjølvannet av slaget: De islandske sagaene.

Les mer

Norsk julestemning i Chicago

Image

publisert 19/12/2008

Norwegian National League, paraplyorganisasjon for norske foreninger i Chicago-området har siden 1942 arrangert juleforestilling ved det vakre vitenskapsmuseet, som er bygd på grunnen til The White City, hovedattraksjonen under den uforglemmelige World Fair i 1893, hvor Norge bidro med stavkirke (nå i Blue Mounds, WI) og vikingskip (nå ved Lake Geneva, IL).

Les mer

UIS.no: Studentoppgåver blei sagabok

Image

publisert 15/12/2008

Nokre av studentoppgåvene i historie var så gode at dei blei bok. No er fem bachelor- og masterstudentar ved UiS stolte, nybakte forfattarar!

Les mer

Hugin (Stavanger): Eksamen ble bok

Image

publisert 09/12/2008

Historiestudentane ved Universitetet i Stavanger (UiS) har overraska professor Torgrim Titlestad. - Me ante ikkje at det kom til å verta bok av arbeidet, verken eg eller studentane, fortel ein engasjert professor.

Les mer

Ny bok om sagaene: Unge forfattere puster friskt liv inn i sagaforskningen

Image

publisert 02/12/2008

Dette er et ganske unikt og banebrytende verk basert på essays av fem bachelor- og masterstudenter ved Universitetet i Stavanger. Boken blir en av hovedsatsingene for Saga Bok i 2008/09 og er nok en- om ikke den første av sitt slag. Med forord av den internasjonalt anerkjente sagaeksperten Gisli Sigurdsson.

Les mer

Fagerskinna i ny praktutgave i desember!

Image

publisert 11/11/2008

De som sier at den gamle historien ikke har relevans i dag, tar feil. Da vi utga Fagerskinna i 2007 var responsen overveldende. Det første opplaget ble utsolgt, og stadig pågang samt flere henvendelser at en så viktig bok som Fagerskinna burde være tilgjengelig i innbundet form har nå resultert i en ny og vakker prakutgave av sagaverket fra 1200-tallet. Boken vil foreligge i begynnelsen av desember. Dersom du ønsker å sikre deg julegaveeksemplarer allerede nå, tar vi i mot forhåndsbestillinger.

Les mer