facebook twitter instagram

Nyheter

Forskning.no: Fra fiksjon til sannhet etter Harald Hårfagre

Image

publisert 09/02/2009

Harald Hårfagre er årsaken til at de norske sagaene gikk over fra å være mer lik fiksjon til å bli sin tids historieskriving. Det viser ny forskning.

Les mer

Tilbake til sagaene: Fullt hus på Arkeologisk museum

Image

publisert 03/02/2009

Ca. 140 mennesker hadde møtt frem for å høre Torgrim Titlestad, professor i historie ved Universtitetet i Stavanger, snakke om sagaenes opphav.

Les mer

Titlestad: Foredrag ved Arkeologisk Museum, 3. februar

Image

publisert 23/01/2009

Slaget i Hafrsfjord var en banebrytende hendelse i norsk historie. Professor i historie ved Universitetet i Stavanger, Torgrim Titlestad forteller om mytene, hva vi vet, og en av de store kulturskattene som ble skapt i kjølvannet av slaget: De islandske sagaene.

Les mer

Norsk julestemning i Chicago

Image

publisert 19/12/2008

Norwegian National League, paraplyorganisasjon for norske foreninger i Chicago-området har siden 1942 arrangert juleforestilling ved det vakre vitenskapsmuseet, som er bygd på grunnen til The White City, hovedattraksjonen under den uforglemmelige World Fair i 1893, hvor Norge bidro med stavkirke (nå i Blue Mounds, WI) og vikingskip (nå ved Lake Geneva, IL).

Les mer

UIS.no: Studentoppgåver blei sagabok

Image

publisert 15/12/2008

Nokre av studentoppgåvene i historie var så gode at dei blei bok. No er fem bachelor- og masterstudentar ved UiS stolte, nybakte forfattarar!

Les mer

Hugin (Stavanger): Eksamen ble bok

Image

publisert 09/12/2008

Historiestudentane ved Universitetet i Stavanger (UiS) har overraska professor Torgrim Titlestad. - Me ante ikkje at det kom til å verta bok av arbeidet, verken eg eller studentane, fortel ein engasjert professor.

Les mer

Ny bok om sagaene: Unge forfattere puster friskt liv inn i sagaforskningen

Image

publisert 02/12/2008

Dette er et ganske unikt og banebrytende verk basert på essays av fem bachelor- og masterstudenter ved Universitetet i Stavanger. Boken blir en av hovedsatsingene for Saga Bok i 2008/09 og er nok en- om ikke den første av sitt slag. Med forord av den internasjonalt anerkjente sagaeksperten Gisli Sigurdsson.

Les mer

Fagerskinna i ny praktutgave i desember!

Image

publisert 11/11/2008

De som sier at den gamle historien ikke har relevans i dag, tar feil. Da vi utga Fagerskinna i 2007 var responsen overveldende. Det første opplaget ble utsolgt, og stadig pågang samt flere henvendelser at en så viktig bok som Fagerskinna burde være tilgjengelig i innbundet form har nå resultert i en ny og vakker prakutgave av sagaverket fra 1200-tallet. Boken vil foreligge i begynnelsen av desember. Dersom du ønsker å sikre deg julegaveeksemplarer allerede nå, tar vi i mot forhåndsbestillinger.

Les mer

Universitetet i Stavanger: Engelsk storverk om norske vikingar

Image

publisert 19/06/2008

Professor Torgrim Titlestad ved UiS er ute med omfattande bok om vikingtida. - Dette er ny noregshistorie for verda, skriven og utgitt i Stavanger, sa ein nøgd forfattar etter lanseringa av det historiske verket.

Les mer

Vellykket lansering av Viking Norway

Image

publisert 18/06/2008

Torgrim Titlestads nyeste bok, Viking Norway, ble i går lansert foran et begeistret publikum med innlegg fra bl.a. Jon Gjedebo, reiseguru Jens A. Riisnæs, professor Bjørn K. Nicolaysen og forfatteren selv. I kjølvannet av salgssuksessene Vikingenes Russland (2006) og Fagerskinna (2007) blir Viking Norway en ny milepæl for forlaget da dette er første boken av sitt slag på engelsk.

Les mer