facebook_round

Nyheter

Banebrytende verk om sagakritikkens historie ute nå!

Image

publisert 12/01/2017

Historiker Sigvald Grøsfjeld, jr. har utgitt sitt store forskningsverk om sagakritikkens historie fra Torfæus til vår tid. Det har aldri før forlagt et tilsvarende bokverk.

Les mer

Vårt brev til Stortinget angående bevaring av saga-arven.

Image

publisert 06/01/2017

Torgrim Titlestad besøkte 05.01.2017 Stortinget hvor han overleverte et eksemplar av boken Vikingtid, motstandsrett og folkestyre til samtlige stortingsrepresentanter. Hver representant fikk også overlevert et brev hvor vi legger frem vår sak i forhold til verdien av å bevare sagaene.

Les mer

Vikingtid, motstandsrett og folkestyre overlevert Stortinget

Image

publisert 05/01/2017

I dag fikk samtlige stortingsrepresentanter overrakt et eksemplar av Torgrim Titlestads bok Vikingtid, motstandsrett og folkestyre. Vi har i lengre tid sett hvordan ledende kulturpersoner og politikere har vanskelig for å definere hva norsk kulturarv er. Bokens formål er å gi et svar på dette... Dette er et uunnværlig referanseverk for de som ønsker å kjenne sin historie og sitt kulruthistoriske opphav.

Les mer

Program for fagseminar om Nidaros Erkebispesete 11.10.2016

Image

publisert 05/10/2016

Program for heldagsseminar i samband med Flatøybok-arrangementet i Nidarosdomen er nå klart.

Les mer

Oddvar Nes 1938-2016

Image

publisert 26/09/2016

Vår gode venn og samarbeidspartner gjennom flere år, Oddvar Nes har gått bort. Torgrim Titlestad har skrevet et minneord:


Oddvar Sigmund Nes var født i Volda i 1938 og ble professor ved Nordisk Institutt i Bergen i 1984. I 2009 fikk han Kongens fortjenestemedalje for sin store vitenskapelige innsats. Han har høstet behørig ros for sin innsats etter sin død. Jeg vil gjerne utfylle dette positive bildet av ham.

Les mer

FLATØYBOK på engelsk - et kulturløft

Image

publisert 29/07/2016

Etter flere års arbeid med oversettelse og publisering i Norge av det store sagaverket Flatøybok, har vi begynt å arbeide med en internasjonal utgave. Tidligere i år var forlagssjef Bård Titlestad i USA og holdt foredrag om prosjektet.

Les mer

Trønderavisa: Den ultimate Olavsbiografien

Image

publisert 25/07/2016

Tidligere har det kommet to bind av Flatøybok. Originalen som ble skrevet i 1387, er i sju bind og kostet 113 kalver livet. I november slipper forlaget Saga Bok sitt tredje bind av det de håper skal bli en komplett oversettelse av den mer ukjente sagaen fra Island. Blant annet med et større arrangement i Nidarosdomen 10. november. 


Av Gaute Ulvik Haugan (Trønderavisa)

Les mer

NRK Museum: Sagasafari med Flatøybok

Image

publisert 13/11/2015

Saga Boks reise til island i Flatøyboks fotspor dokumenteres av Jan Henrik Ihlebæk i dette innslaget fra NRK Museum

Anmeldelse av Flatøybok i Cogito.

Image

publisert 13/07/2015

Endelig er en viktig del av norsk historie oversatt til moderne norsk etter mer enn 600 år. Flatøybok, som ble skrevet på norrønt på slutten av 1300-tallet, er nå for første gang utgitt på flere språk, blant annet norsk. Det har bare eksistert et eneste eksemplar av denne unike boka som beskriver det som ikke bare er vår norske historie, men også den vi har felles med de andre skandinaviske broderland. Land som vi noen ganger var venner med, andre ganger gjorde strandhugg hos, eller kriget mot. Landenes innbyrdes sammenvevde historie, gir perspektiver om skandinavisk felles utvikling og utstrakt bevegelse mellom landene lenge før vår moderne tid.

Les mer

Trønder Avisa: Gammel historie i ny bok

Image

publisert 13/07/2015

Forteller ukjente historier om trønderske vikinger. Torgrim Titlestad har vært forelsket i Flatøyboka siden 90-tallet. Endelig er praktverket om de norske vikingene i god driv.

Les mer