facebook twitter instagram

Et litterært Oseberg-skip: Torfæus-lansering på Nasjonalbiblioteket

publisert 07/04/2008

Detailimage

Den 8. april lanseres de tre første av i alt seks bind av dette store litterære og historiske verket - for første gang i norsk oversettelse. De tre første bindene omhandler begynnelsen på norsk historie til og med Olav Tryggvasons ungdom. Norges Historie utgis av Eide forlag, som er en del av Forlagshuset Vigmostad&Bjørke i Bergen.

Tormod Torfæus er en av grunnleggerne av moderne historieskrivning i Norge, og var den første som skrev Norges historie fra de eldste tider fram til unionen med Danmark i 1387. Verket Norges Historie har hittil kun foreligget på latin. Utgivelsen av Norges Historie i norsk utgave representerer derfor avdukingen av et litterært Osebergskip. 


Tormod Torfæus, den nordiske histories fader, begynte på Norges Historie etter oppdrag fra den danske kongen i 1682. Det største latinspråklige verk skrevet i Skandinavia ble første gang publisert i København i 1711. Slik ble Norges tidlige historie for første gang kjent internasjonalt og utgjorde lenge en plattform for å beskrive skandinavisk historie, rettstenkning og mentalitet. 


Prosjektleder og redaktør for det store verket er vår egen Torgrim Titlestad. Gratulerer og lykke til på lanseringen, Torgrim! 


Det er også en glede å konstatere at Slottet har kunngjort sin tilstedeværelse ved lanseringen. 


Tilbake til nyheter