facebook twitter instagram

Ny bok: Slaget i Hafrsfjord

publisert 19/06/2006

Detailimage

 Slaget i Hafrsfjord er en av grunnsøylene i historien om hvordan Norge ble til. Dette er den første detaljerte boken om slaget (ca. 872). Her kan man lese om langsiktige og kortsiktige årsaker til slaget - og om selve kampen. For første gang er detaljer fra ulike sagaverk stilt sammen til en helhet - hvor det er mulig å skimte konturene av denne dramatiske hendelsen i Norges skapelseshistorie.

19/06/2006: Slaget i Hafrsfjord er en av grunnsøylene i historien om hvordan Norge ble til. Dette er den første detaljerte boken om slaget (ca. 872). Her kan man lese om langsiktige og kortsiktige årsaker til slaget - og om selve kampen. For første gang er detaljer fra ulike sagaverk stilt sammen til en helhet - hvor det er mulig å skimte konturene av denne dramatiske hendelsen i Norges skapelseshistorie.

Samtidig presenteres et vell av illustrasjoner, gamle og nye. Boken dokumenterer slagets betydning for Norges tilblivelse. Dette er et verk for alle i Norge som vil kjenne sine historiske røtter. 


Bak i boken er det tatt med en del som forteller om hvordan Hafrsfjordshistorien blir formidlet i dag. Boken inneholder også en kavalkade med noen av de beste illustrasjonene av slaget gjennom tidene. 


LES MER OM BOKEN: 

ROGALANDS AVIS: Det blodige slaget i Hafrsfjord 

UNIVERS: Slår er slag for muntlige kilder 


DU KAN LESE BOKENS INNLEDNING I SAGA BOKS NYHETSBREV VOL. 2. 


Tilbake til nyheter