facebook twitter instagram

terning6

Harald Hårfagre (Sagakongene 1)

ISBN: 9788243005570

Harald Hårfagre står som den fremste norske kongen (ca. 850-932) i vikingtiden og har fått æren for å samle Norge til ett rike.

Ved slaget i Hafrsfjord ca. 872 sto nordmann mot nordmann i et av Norges råeste sjøslag. Småkongene rundt om i de ca. femten smårikene i landet ville ikke la seg diktere av en enekonge. Frihetstrangen var sterk i Norge. Men Harald sikret seg seieren og dominerte Norge så lang han levde.
Historikeren Torgrim Titlestad presenterer her den første moderne beretningen om kong Harald, tett innpå slik han levde.

Pris: 229,00

Til kassen


Ros til Sagakongene-serien:

En spenstig og underholdende serie for alle historieinteresserte. Forlagene har rett og slett tenkt å gi oss hele kongerekken sett med friske øyne. For det er ikke nok med Snorre! 

Tor Åge Bringsværd, Adresseavisen

Frodig litteratur...Kjære leser, det er gledelig at vi har fått en så lovende serie som «Sagakongene».
Thorvald Steen, Klassekampen


Er dette Norges beste historie?... Vi får heie med og kaste oss over de små og lettleste bøkene om norske sagakonger. 

Tarald Aano, Aftenbladet


Sagakongene 1-10 er korte og velskrevne biografier om den norske kongerekken fra Harald Hårfagre til Olav den hellige. Basert på egen forskning og fortolking leverer en rekke norske historikere biografier for lesere uten særlige forkunnskaper. Serien er et samarbeid mellom Saga bok og Spartacus. 


 
     |  Tilbake til katalogen