facebook twitter instagram

Det siste kongeriket : roman

ISBN: 9788280872425

Pris: 199,00

Til kassen


Det siste kongeriket er første bok i en serie historiske romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England, sett gjennom øynene til Uhtred, jarl av Bebbanburg i 800-tallets Northumbria. Ti år gammel blir Uhtred fanget og adoptert av vikinghøvdingen Ragnar, som lærer ham å leve som viking. Men Uhtreds skjebne er uløselig knyttet til kong Alfred, som regjerer i Essex, det siste engelske kongeriket som vikingene ikke har erobret.

Bernard Cornwell skildrer vikingtiden så du formelig kan lukte blodet på slagmarken og høre bølgene slå mot drageskipene som krysser havet. Han har skapt seg en enorm tilhengerskare verden over med sine spenningsfylte og troverdige historiske romaner, som har solgt i 20 millioner eksemplarer.


"Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller."
- Publishers Weekly

"Kampene og land- og sjøslagene blir mange, og blodkaskadene flommer. Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter."
- Terje Stemland, Aftenposten.

"En spennende, historisk roman om engelskmennenes kamp mot danene ... En av bokens største styrker er de mange og tidvis forrykende slagscenene."
- Sindre Hovdenakk, VG.

Beskrivelse:

Romanen foregår i England på 800-tallet under kong Alfreds regjeringstid. Uthred er en foreldreløs gutt som er blitt adoptert av en dansk viking. Likevel er skjebnen hans tett knyttet til kong Alfred, den eneste kongen som har klart å stå imot angrepene fra de danske vikingene. Kampen mellom danskene og engelskmennene, og mellom kristne og hedninger preger Uthreds barndom. Uthred er usikker på hvor hans lojalitet ligger, men en brutal hendelse gjør at han går over til engelskmennenenes side. Dette er den første romanen om kong Alfred og Uthred.

 
     |  Tilbake til katalogen