facebook twitter instagram

Jernalderen i Norge : ca. 500 f.Kr.-1030 e.Kr.

ISBN: 9788202231781

Pris: 619,00

Til kassen


Jernalderen begynte da jern fortrengte bronse som materiale i redskaper og våpen.

Perioden var preget av kontinuitet innenfor basiservervene jordbruk, fiske og fangst, men også av endringer i samfunnsstruktur og samfunnsorganisasjon. Utviklingen gikk fra egalitære lokalsamfunn århundrene før Kristus, til samling av hele landet i vikingtiden.

Ved å presentere kilder og tolkninger formidler forfatteren stor kunnskap om jernaldersamfunnet. Hun gir leseren innsikt i materialet som foreligger, og verktøy til å tolke det. Boken er viktig bok for studenter i arkeologi og historie, og for den allment interesserte leser.

Beskrivelse:

Ved å presentere kilder og tolkninger formidler forfatteren kunnskap om jernaldersamfunnet. Sentrale temaer i boken er: jordbruk, fangst og fiske, håndverk, overskuddsproduksjon og vareutveksling, materiell kultur og symboler, maktgrunnlag og samfunnsstruktur, utvikling fra små til større politiske enheter, fra hedendom til kristendom. Boka er beregnet på studenter i arkeologi og historie, og for den allment interesserte leser. Med litteraturliste, sak-, navne- og stedsregister.

 
     |  Tilbake til katalogen