facebook twitter instagram

Tilbud på Ustoppelig og Revolusjonens barn

Pris: 648,00

Til kassen


Professor i historie ved UiT, Hallvard Tjelmeland skriver i Aftenbladet hvordan forfatterens arbeid med kilder og hans utfordring av etablerte sannheter har rammet han på uakseptable måte ved flere tilfeller. Videre står det om boken Ustoppelig

“Titlestad skal ha ros for å ha fått fram den tidlege kommunistiske motstanden under andre verdskrigen...dette er ei bok som er vel verdt å lesa! Vi får rulla opp eit fascinerande fagleg og politisk livsløp, her er mykje vestlands- og Stavanger-historie, og her er friske fråspark som gir leseglede og eggar til motførestillingar.”


Stort oppslag i Nettavisen om hvordan ledende personer i politikk og historiefaget ikke ville at historien om motstandslederen Peder Furubotn skulle bli kjent. Da gikk de inn for å angripe forfatteren av boken UstoppeligLes her:

Les i Nettavisen: Peder Furubotn: Motstandshelten som skulle fratas all ære

Hør intervjuet i Nrk Studio 2.


Les om: 

Han er den eneste norske historikeren som har fått tilgang til Stalins hemmelige arkiv.
Dramaet til moren og faren som var i motstandsbevegelsen.
I konflikt med den mektige og fryktede Haakon Lie.
Reisen til den hemmelige atombyen Arzamas 16 i Russland.
Hvordan informasjon om en av Norges ledende motstandsmenn ble fortiet.
Arbeidet med sagaenes troverdighet som historiske kilder møter motbør.

Hardcover med bilder. 

 


 

Revolusjonens barn


Politiske utopiers makt i Norge : venstresiden mellom demokrati og diktatur 1911-2018

Courtois, Stéphane | Titlestad, Torgrim | Fanebust, Frode | Elorza, Antonio


Revolusjonens barn er ei viktig og mangfaldig bok. I den fortetta ideologiserande verda vi lever med i dag, har analysar av dette slaget fått ein presserande aktualitet.
Bernt Hagtvet, Dag og Tid

Boka er lettlest, selv om den er spekket med navn, datoer og historiske hendelser. Flere av opplysningene som kommer frem er nokså oppsiktsvekkende for den jevne leser. Hvem skulle tro at Einar Gerhardsen smuglet smykker og smaragder på Kominterns befaling?
Aga Sadlowska, Minerva

Revolusjonens barn trekker de historiske linjene fra den franske revolusjonens terror og frem til i dag og beskriver hvordan ulike totalitære ledere og regimer som Stalin, Mao, Pol Pot og Nord-Korea har blitt møtt med begeistring i deler av venstresiden. Etter hvert som disse har fallert har de søkt etter nye idealer og fyrtårn. Boken sammenstiller de kommunistiske, fascistiske og islamske dogmatiske drømmene og deres tanke om å skape det nye menneske som er overlegent andre.

Det var også en stor debatt i Klassekampen om Revolusjonens barn med Mímir Kristjánsson og Frode Fanebust.

 

Heftet med bilder.

 
     |  Tilbake til katalogen