facebook twitter instagram

Tilbud bok, krus og maske med ørnesymbol

Tilbud på flott pakke med boken Astridene - kvinnene kring Olav Tryggvason, krus og maske med ørnesymbol. Kun 498,- Spar 149,-


Pris: 498,00

Til kassen


Astridene - kvinnene kring Olav Tryggvason

Bak enhver dyktig mann står det en sterk kvinne. I vikingtiden var det ingen tvil om det, ifølge Solveig Aareskjold. I denne rikt illustrerte boka blir vi kjent med sterke kvinneskikkelser som Astrid Eiriksdotter, Sigrid Storråde og Dronning Gunnhild, som på hver sitt vis hadde sterk innflytelse på Olav Tryggvason.

 

Med et levende språk fører Aareskjold leseren inn i en verden med myndige kvinner som visste hvordan de skulle få det de ville ha. Forfatteren beretter hvordan kvinnene beholdt sitt egenverd og sin selvfølselse, selv da de var på sitt mest sårbare, og at det å ha ære var like viktig for kvinner som for menn. 

 

Aareskjold skriver kvinnene inn i vikingtidshistorien igjen – på deres egne premisser. Medrivende fortellerkunst med aktivistisk gnist.

Carline Tromp, Klassekampen

 

Eit levande, breitt og personleg farga kulturbilete. 

Jorunn Hareide, Dag og Tid

 

Terningkast 5

Gaute Ulvik Haugan, Trønder- Avisa


Omtale

Krus med ørnesymbol

Flott krus med to ørner inspirert av sagaene. Tegnet av kunstneren Anders Kvåle Rue.

Inspirert fra "Ansikt til ansikt skal ørner klores" som Erling Skjalgsson 

sa da han for siste gang møtte Olav den Hellige og måtte bøte med livet.


Maske med sagamotiv

Maske med helt unikt design. Designet representerer de som kjempet i slaget i Hafrsfjord, et av Norges største sjøslag, hvor Harald Hårfagre beseiret rogalendingene, og ble Norges første enekonge. Samtidig kan vi tenke på Erling Skjalgssons ord til Olav Haraldsson: "Ansikt til ansikt skal ørner klores!" Det har vært et spesielt år med pandemi og alt det som følger med. Men vi gir aldri opp!


 
     |  Tilbake til katalogen