facebook twitter instagram

Vikingfylket Rogaland - Tilbud forhåndsbestilling

ISBN: 9788293745020

Tilbud forhåndsbestilling kr. 549,-  (Full pris kr. 599,-)

Boken sendes ved lansering.


Medio oktober lanseres praktverket Vikingfylket Rogaland. Boken tar for seg de mest spennende viking- og sagarelaterte stedene og severdighetene i Rogaland, fra Sokndal i sør til Haugesund i nord. Her samler vi kunnskap fra historiske og arkeologiske kilder, samt lokale sagn- og sagafortellinger som vil gi publikum ny kunnskap om fylket. Verket er rikt illustrert inkl. malerier, kart, historiske tidslinjer og reisebeskrivelser.


Klikk gjerne på bildene nederst til høyre - mer om boken - bilder og illustrasjoner.

Pris: 549,00

Til kassen


Vikingfylket Rogaland er en ny turguide for alle. Her er det ikke den høyeste fjelltoppen som er målet, men leseren skal få en opplevelse av å gå i våre forfedres fotspor, enten det fra lesestolen eller om man ønsker å ta turen ut i det fri for å se fornminnene med egne øyne. Boken er tilrettelagt for et allment publikum, og det er forlagets ønske at den skal inspirere til turisme i eget fylke, et konsept vi alle er godt kjent med etter pandemiåret 2020. 


Vi har delt boken inn i seks hovedregioner, Dalane, Jæren, Hafrsfjord, Stavanger-regionen, Ryfylke og Haugalandet. Gamle gravsteder, ringformede tun, helleristninger, steinkirker og arkeologiske funn som kan bivånes på museum er blant fornminnene beskrevet i boken. Moderne «vikingsteder», som dagens vikingfestivaler, besøkssentre og museum, er også omtalt. Verket blir en kombinasjon av turguide, historiefortelling, arkeologi og «coffee-table»-bok som samlet gir et unikt panorama over vikingfylket Rogaland. Boken har bidrag fra flere anerkjente fagfolk og kulturpersonligheter.


 
     |  Tilbake til katalogen