facebook twitter instagram

Flatøybok bind 6

ISBN: 9788291640983

Det store sagaprosjektet Flatøybok er nå fullført, men med begrenset opplag. Det har tatt 600 år siden verket ble forfattet inntil det nå endelig foreligger på moderne norsk.


Flatøybok regnes som et helt unikt verk i verdenslitteraturen både i omfang og innhold og har blitt ført opp på UNESCOs verdensarvsliste. Nå kan endelig det komplette verket pryde bokhyllen din!


Fredrik Wandrup i Dagbladet beskrev Flatøybok slik:

"Mesterverk om konger og vikinger" - "Ellers inneholder Flatøybok nok av gnistrende sverdkamper, lunefulle lidenskaper, påsatte branner, sjøslag og erobringer, slektoversikter, skaldekvad og lakoniske replikker til å matche en hvilken som helst TV-serie." 


Og Jon Harald Rydne i VG:

"Saftig sagasex og blodige trolldrap" - "...mengder av unikt innhold; fra flåkjefta konger og ramsalt rojal erotikk til blodige trolldrap og brutal tvangskristning...Verket strutter av unikt stoff om vår fargerike fortid." Jon H. Rydne VG

Pris: 699,00

Til kassen


Mens de to foregående bindene av den norske oversettelsen av Flatøybok har fokusert på høymiddelalderen og Sverre-ættens vei til kongsmakten i Norge, er vi i Flatøybok bd. 6 igjen tilbake i vikingtiden. 

Kong Harald Hardrådes turbulente regjeringstid (1046–1066) regnes gjerne som vikingtidens avslutning. Haralds tilbakevending fra hans lange offiserskarriere i Konstantinopels væringsgarde gir et fascinerende tilbakeblikk på hans eventyrlige krigerliv i Middelhavsområdet og Midt-Østen. Dernest får vi innsyn i hans samkongedømme med Magnus. Det var slett ikke knirkefritt, og vi får et stadig utvidet og dypt innsyn i kong Haralds sammensatte natur.

Haralds regjeringstid beskrives som en turbulent periode i norsk historie, med en konge som ikke skyr brutale virkemidler for sikre sin maktposisjon. Slik får han både drept mektige opponenter som Einar Tambarskjelve og sønnen Eindride, og knust et bondeopprør i Opplandene. Utenriks herjet han mye i Danmark, men inngikk til slutt fredsavtale med danskene. 

Det store geopolitiske spillet om England i 1066 endte med Haralds fall på Stamford Bridge utenfor York, og Vilhelm Erobrerens erobring av England etter seieren ved Hastings.


 
     |  Tilbake til katalogen