facebook twitter instagram

Ustoppelig - En røst fra den kalde krigens Norge

Tilbud kr. 349,- før kr. 399,-

Torgrim Titlestad er et velkjent historikernavn. Færre er i dag kjent med at  han allerede som 9-åring ble overvåket av Politiets overvåkingstjeneste fordi foreldrene var kommunister. I denne boken – en av få selvbiografier fra en norsk historiker – får vi en sjelden innsikt i hvordan det var å vokse opp i et miljø med en kommunistisk bakgrunn i den kalde krigens Norge. særlig som politisk aktivist og ung historiker som  valgte å vie livet og forskningen til jakten på sannheten, og prisen man ofte må betale for  å trosse dem som prøver å holde den skjult. 


Hør intervjuet i Nrk Studio 2: https://radio.nrk.no/serie/studio-2-p2/MKRD04004520/03-03-2020


Pris: 349,00

Til kassen


Nytt stort oppslag i Nettavisen om hvordan ledende personer i politikk og historiefaget ikke ville at historien om motstandslederen Peder Furubotn skulle bli kjent. Da gikk de inn for å angripe forfatteren av boken Ustoppelig. Les her:

https://www.nettavisen.no/nyheter/peder-furubotn-motstandshelten-som-skulle-fratas-all-aere/3423966627.html


Professor i historie ved UiT, Hallvard Tjelmeland skriver i Aftenbladet hvordan forfatterens arbeid med kilder og hans utfordring av etablerte sannheter har rammet han på uakseptable måte ved flere tilfeller. Videre står det om boken Ustoppelig: “Titlestad skal ha ros for å ha fått fram den tidlege kommunistiske motstanden under andre verdskrigen...dette er ei bok som er vel verdt å lesa! Vi får rulla opp eit fascinerande fagleg og politisk livsløp, her er mykje vestlands- og Stavanger-historie, og her er friske fråspark som gir leseglede og eggar til motførestillingar.”


Les om: 

Han er den eneste norske historikeren som har fått tilgang til Stalins hemmelige arkiv.
Dramaet til moren og faren som var i motstandsbevegelsen.
I konflikt med den mektige og fryktede Haakon Lie.
Reisen til den hemmelige atombyen Arzamas 16 i Russland.
Hvordan informasjon om en av Norges ledende motstandsmenn ble fortiet.
Arbeidet med sagaenes troverdighet som historiske kilder møter motbør.Torgrim Titlestad, som startet Saga Bok i 1995 og som har vært ansvarlig for noen av våre aller største formidlingsprosjekter for sagaene, har nå utgitt sine memoarer. Han har skrevet en rekke bøker om Peder Furubotn og motstandsbevegelsen, bøker om vikingtid og fått oversatt en rekke originale sagaer til moderne norsk, mest kjent er Flatøybok-serien hvor han er hovedredaktør.


Hardcover med rikt utvalg av bilder. 

 
     |  Tilbake til katalogen