facebook twitter instagram

Flatøybok bd 1-6 komplett

Det finnes intet annet tilsvarende verk som forteller så inngående om den felles kulturelle og historiske arven vi skandinaver deler. – Fra H.M. Kong Harald Vs forord

Det store sagaprosjektet Flatøybok er nå fullført, men med begrenset opplag. Det har tatt 600 år siden verket ble forfattet inntil det nå endelig foreligger på moderne norsk.


Flatøybok regnes som et helt unikt verk i verdenslitteraturen både i omfang og innhold og har blitt ført opp på UNESCOs verdensarvsliste. Nå kan endelig den komplette Flatøybok pryde bokhyllen din!


Fredrik Wandrup i Dagbladet beskrev Flatøybok slik:

"Mesterverk om konger og vikinger" - "Ellers inneholder Flatøybok nok av gnistrende sverdkamper, lunefulle lidenskaper, påsatte branner, sjøslag og erobringer, slektoversikter, skaldekvad og lakoniske replikker til å matche en hvilken som helst TV-serie." 


Og Jon Harald Rydne i VG:

"Saftig sagasex og blodige trolldrap" - "...mengder av unikt innhold; fra flåkjefta konger og ramsalt rojal erotikk til blodige trolldrap og brutal tvangskristning...Verket strutter av unikt stoff om vår fargerike fortid."


KJEMPETILBUD PÅ FLATØYBOK - SPAR KR. 1.694,- OG KJØP HELE SERIEN

Pris: 2.500,00

Til kassen


flatøybok feb 2018 print quality (4 van 11) - Kopi


Omtale

Sagaverket inneholder mange historier som ikke finnes i andre sagaer. Først nå kan vi bli kjent med dramaene, intrigene, dagliglivet og opprør mot maktglade konger i vikingtid. Kun i Flatøybok kan man lese flere av historiene i sin helhet, som da Harald Hårfagre ble oppfostret av selveste jotnen Dovre eller historien om da Vinland ble oppdaget. 


Bind 1 maler et panorama av Norges skapelse, opphavsmyter og jomsvikinger. Vi får en innføring i Norges opphavsmytologi med Nor, Gor og Goe i sentrum, hvor kongerekken knyttes til urkreftene og naturen. Vi får så historien om Håkon den gode og Olav Tryggvasons barndom. Samtidig settes disse sagaene inn i en større europeisk kontekst.


Bind 2 gir oss et bilde av et dramatisk tidsskifte da Olav Tryggvason og Olav den hellige kjemper for å overbevise folket om å vende seg bort fra sin gamle tro, noe som viser seg å ikke være så enkelt. Vi får historien om oppdagelsen av Vinland og en dyp innsikt i norrøn kultur, tro og liv.


Bind 3 åpner med fortellingen om Harald Hårfagre som fostres hos jotunkongen Dovre i Dovrefjell og som gir rikssamlingskongen ideen om å samle Norge til ett rike. Olav den hellige står i sentrum i dette bindet, som også er fullt av hedensk symbolikk og mystiske hendelser.


Bind 4 forteller om Kong Sverre, birkebeinerkongen som talte Roma midt imot. Med nye malerier og ornamenter av Anders Kvåle Rue, tar Flatøybok oss med mot sitt klimaks, med en dramatisk sagaberetning om oppløsning og maktbegjær som historikeren Phillip Zorn beskrev som en av de mest bemerkelsesverdige konflikter i verdenshistorien.


Bind 5 Håkonssagaen utgjør et klimaks i fortellingen om Norges historie og kan sies å være den siste store intellektuelle akkumulering av innsikten i Norges historie i middelalderen. Her finner vi sporene av den første norske historiebevisstheten, fortellinger som skal gi oss innsikt i historiens mekanismer og særpreg for vårt lands utvikling. 


Bind 6 presenterer kong Harald Hardrådes saga som en fortsettelse fra kong Magnus-sagaen i bind 5. Det starter med Haralds tilbakevending fra hans lange offiserskarriere i Konstantinopels væringsgarde, men gir et fascinerende tilbakeblikk på hans eventyrlige krigerliv i Middelhavsområdet og Midt-Østen. Dernest får vi innsyn i hans samkongedømme med Magnus. Det var slett ikke knirkefritt, og vi får et stadig utvidet og dypt innsyn i kong Haralds sammensatte natur.


 
     |  Tilbake til katalogen