facebook twitter instagram

Flatøybok bind 4

"Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt, og gjev, saman med soga om Orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne" -Karsten Alnæs, Dag og Tid

Flatøybok bind 4 forteller om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med det mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Sverre var en ukjent mann da han tok ledelsen over en lurvete gjeng med Birkebeinere og klarte å gjøre dem til en styrke som kunne ta makten over Norge i kamp mot langt mektigere krefter.


"Mesterverk om konger og vikinger, nedtegnet på 225 kalveskinn." - "Flatøybok nok av gnistrende sverdkamper, lunefulle lidenskaper, påsatte branner, sjøslag og erobringer, slektoversikter, skaldekvad og lakoniske replikker til å matche en hvilken som helst TV-serie. Fordelen er at  du skaper bildene fram selv, gjennom denne enestående, fantasieggende teksten."   

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Pris: 699,00

Til kassen"En av de største overraskelsene i fjorårets bokhøst er egentlig over 670 år gammel. Alle historieinteresserte bør glede seg over sagaen om baglerleder Reidar Sendemann...Når en står ved foten av denne litterære pyramiden, må en la seg imponere. Disse bøkene bør finne veien til landets bibliotek og til de tusen bokhyller i alle hjem!"

Nils Johan Rønniksen, Dagsavisen (Fremtiden)Kong Sverre – rebell og militært geni     

Sverre har i ettertid blitt stående som en som kjempet for de fattige mot mektige stormenn og geistlige, og for Norges selvråderett mot datidens overnasjonale stormakt i Europa – pavedømmet i Roma. Birkebeinerne skal ha fått sitt navn fordi de, i mangel på noe annet, surret bjørkenever rundt leggene for å holde seg varme på beina.Hør også intervju med hovedredaktør Torgrim Titlestad i Nrk Studio 2:

https://radio.nrk.no/serie/studio-2-p2/MKRV20022918/16-11-2018#t=15m33.44s

 
     |  Tilbake til katalogen