facebook twitter instagram

Vikingtidens utbrudd

ISBN: 9788291640679

Ny og banebrytende bok om årsakene til vikingtiden, en av de mest sagnomsuste og kontroversielle epokene i eldre europeisk historie. 
Klikk HER for engelsk versjon.
Klikk HER for gavepakken "Den komplette guiden til vikingtidens utbrudd" (inkl. praktbøkene "Slaget i Hafrsfjord" og "Vikingtid, motstandsrett og folkestyre").

Pris: 299,00

Til kassen


"Alcuin driver med et listig spill", skriver religionshistoriker Øystein Morten i forordet til denne boken. Munken "plasserer de angripende danskene og nordmennene inn i dette spillet. Har gir dem en bestialsk rolle de aldri skal kunne forsvare seg mot. Skjedde ikke dette brutale angrepet som skildres av munken? Joda. Men det skjedde antagelig mye annet også, som han ikke skriver om. Ingen skriv hva vikingene selv tenkte og opplevde. I stedet havnet de for ettertiden inn i en stor kristen fortelling, der de for alltid forble feige og avskyelige."


Var det ren erobringslyst som drev skandinaviske krigere til å angripe klosteret på Lindisfarne i 793? Eller var angrepet en motreaksjon på Karl den stores massakrer og ødeleggelse av sakserhelligdommen Irminsul noen få år tidligere? Finnes det en "Smoking gun" i et brev fra Alcuin hvor han spør om det finnes håp om a omvende hedningene i nord) I denne ny boken om årsakene til vikingtidens utbrudd, gir Torgrim Titlestad en stemme til de sagaomsuste krigerne som var med på å utløse en av de mest kontroversielle epokene i europeisk historie

 
     |  Tilbake til katalogen