facebook twitter instagram

Terningkast_5-14.jpeg

Astridene - kvinnene kring Olav Tryggvason

ISBN: 9788291640716

Kva er det alle kvinner vil ha? I forteljingane frå vikingtida er svaret enkelt: Alle kvinner vil ha ære. Dess stoltare ei kvinne er, dess meir attraktiv er ho for mennene, sjølv om ho stiller så høge krav at det går på livet laus. Olav Tryggvason, som all sin dag var avhengig av å ha kvinnene på si side, blei berga gjennom spedbarnstida av ei snarrådig mor, nådde vaksen alder ved hjelp av ei klok fostermor og fekk styringa over Noreg på grunn av søster si. Men fordi han trakka på æra til Sigrid Storråde, hamna han i slaget ved Svolder, der han stupte i sjøen og forsvann.

Aareskjold skriver kvinnene inn i vikingtidshistorien igjen – på deres egne premisser. Medrivende fortellerkunst med aktivistisk gnist.

Carline Tromp, Klassekampen


Eit levande, breitt og personleg farga kulturbilete. 

Jorunn Hareide, Dag og Tid


Terningkast 5

Gaute Ulvik Haugan, Trønder- Avisa


Pris: 299,00

Til kassen


solveig proof 2048px sRGB (4 van 13)

Foto: Ferdinand Bart Alst


Bak enhver dyktig mann står det en sterk kvinne. I vikingtiden var det ingen tvil om det, ifølge Solveig Aareskjold. I denne rikt illustrerte boka blir vi kjent med sterke kvinneskikkelser som Astrid Eiriksdotter, Sigrid Storråde og Dronning Gunnhild, som på hver sitt vis hadde sterk innflytelse på Olav Tryggvason.


Med et levende språk fører Aareskjold leseren inn i en verden med myndige kvinner som visste hvordan de skulle få det de ville ha. Forfatteren beretter hvordan kvinnene beholdt sitt egenverd og sin selvfølselse, selv da de var på sitt mest sårbare, og at det å ha ære var like viktig for kvinner som for menn. 

 
     |  Tilbake til katalogen