facebook twitter instagram

Terningkast_5-17.jpeg

Egil Skallagrimsson

ISBN: 9788291640907

En fortelling om makt og motstandEgil Skallagrimsson var berømt og beryktet på 900-tallet, og er det fremdeles over 1000 år senere.

Men det har ikke blitt skrevet en moderne biografi om denne vikingen som har mer dramatisk og blodig  historie enn de fleste konger i vikingtid, inntil «Sagaen om Egil Skallagrimsson – En fortelling om makt og motstand» av Halvor Tjønn. Skallagrimsson var selv i vikingtid regnet som fryktinngytende. Familien synes han var umulig å holde styr på, men moren tenkte han ville bli en god viking da han drepte for første gang som ung gutt.


Pris: 299,00

Til kassen


Som kriger mann mot mann var han en av de største i sin tid. Gang etter gang havner han alene eller med få på sin side, men knuser motstanderne. Men han er også beskrevet som stygg av utseende og med like stygt temperament.

Han ga seg heller ikke hvis han mente han hadde rett og tok sakene opp på tinget, men med varierende resultat. Egil Skallagrimsson aksepterte heller ikke at konger satte seg over loven, noe som bidro til hans langvarige konflikt med den også beryktede Eirik Blodøks.

Men han er også en av de fremste skaldene som har levd, og blir sitert den dag i dag. Etter hans sønn dør skaper han noe av det mest ømme og sårbare kvad som har blitt fremført. Han var lojal. En gang hadde Fridgeir, nevøen til hans beste venn blitt utfordret til holmgang av en beryktet berserk og var sjanseløs. Egil Skallagrimsson gikk i hans sted, og vant også denne holmgangen og Fridgeir fikk leve og familien fikk beholde deres eiendommer.
Omtale

"He was headstrong, vengeful, and greedy for gold but also a loyal friend, a shy lover, and a devoted father. As a young man he killed the son of King Eiríkr Bloodaxe."

Encyclopedia Britannica


 
     |  Tilbake til katalogen