facebook twitter instagram

Den siste vikingkongen

ISBN: 9788205487949

Jan Ove Ekeberg har skrevet en dramatisk og fargesterk skildring av Harald Hardråde, den siste vikingkongens unge år. Vi møter Harald som ung gutt på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor, Åsta.

Pris: 379,00

Til kassen


Halvbroren, kong Olav, kommer til gården. Han jages av fiender og må flykte videre. Igjen på gården blir den hardt sårede Rane Kongsfostre. En gang var Rane den mest navngjetne av alle vikinger. Nå er han en olding med bare én hånd. Kongens flukt og møtet med Rane snur Haralds liv på hodet. Sammen legger den unge gutten og den gamle krigeren ut på en farefull ferd, som til slutt fører dem til Stiklestad og det største slaget som har stått i Norge til da.

Jan Ove Ekeberg bruker historiske skikkelser og hendelser i denne historiske spenningsromanen. Krigens læregutt er bygd over samme lest som sverdets tid-serien, som er solgt i over 40 000 eksemplarer.

 Omtale

Innertier fra vikingtida (...) Ekeberg har fått et sjeldent grep om sjangeren, og har med rette blitt sammenliknet både med Jan Guillou og Vera Henriksen. Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.Cathrine Krøger, Dagbladet
 
     |  Tilbake til katalogen