facebook twitter instagram

Jakten på Sigurd Jorsalfare

ISBN: 9788243008441

Sigurd Jorsalfare var den første europeiske kongen som vervet seg til korstogene. Historiene om hans fryktløshet og mange seire har gjort ham til en av de fremste helteskikkelsene våre. I 1108 ledet han som attenåring 60 skip ut fra Bergen, på vei mot Jerusalem. Forfatteren Øystein Morten har reist i hans fotspor, på jakt etter et sannere bilde av sagakongen.

Pris: 379,00

Til kassen


Fortellingen starter med at hodeskallen til Sigurd Jorsalfare tas ut fra det kongelige gravmausoleet på Akershus festning. Kan dagens rettsmedisinske metoder forandre historien? Kan vi komme nærmere kongens personlighet?

Øystein Morten prøver å rekonstruere stiene Jorsalfare vandret og slagene han kjempet. Et av de mest spektakulære slagene skjedde i en fjellhule på den spanske øya Formentera, hvor forfatteren klatrer i revner og stup for å fatte hvordan Sigurd kunne overmanne fienden ved hjelp av skip, hundre meter over havet.

Tre år etter at han forlot Bergen, vender Sigurd Jorsalfare hjem, men alle skipene er borte, og kongen selv – er han blitt gal?
Øystein Morten levendegjør de norske og utenlandske kildene om Sigurd og setter dem i en helt ny sammenheng.

Dette er historiefortelling på sitt mest spennende!


Omtale

PRESSE


«Øystein Morten er tilbake med en ny forfriskende biografi om en norsk vikingkonge. … Slik han i forrige bok klarte å gi oss et nytt blikk på Olav den hellige, rykker han nå Sigurd ut av sin gamle kontekst og lar oss vurdere ham i et nytt lys»

Sten Inge Jørgensen, VG

«Jakten på Sigurd Jorsalfare er drivende spennende historiefortelling, og dertil et skarpt portrett av historiefagets utfordringer og potensielle fallgruver.» Carline Tromp, Klassekampen

«Øystein Morten har gitt norsk populærhistorie ein ny dimensjon» Tom Hetland, Stavanger Aftenblad/B.T. 
     |  Tilbake til katalogen