facebook twitter instagram

Håvamål: Odins Tale - Viking visdom

ISBN: 9788282810586

Håvamål er en samling ordtak, tillagt Odin, og er et av de viktigste dokumentene fra vikingtiden, et speilbilde av sin tid, sterkt påvirket av vikingenes liv og levevis.

Pris: 298,00

Til kassen


Allerede i 930 dannet vikingene verdens første parlament, Alltinget på Island. Det var basert på det norske rettssystemet og er fortsatt i bruk i den vestlige verden i dag. Reglene som ble lagt til grunn var basert på Håvamål.

Formålet med denne boken er å gjøre vikingenes visdom tilgjengelig for det moderne mennesket. Her er det mye klokskap og inspirasjon å hente, nedarvet fra våre forfedre fra en tidsepoke som i ettertid ble oppkalt etter dem.

I vikingtiden ble Odins tale overlevert som en forestilling. Her er Håvamål illustrert med spennende foto av modeller og moderne vikinger for å gjenskape den originale måten å presentere budskapet på. Klær, smykker og våpen er så nær det autentiske som mulig. Forfatterne har gått til kilden til Håvamål, som ble funnet i 1643, og som nå oppbevares i Arni Magnusson-instituttet i Reykjavik.Håvamål, som ble funnet i 1643, oppbevares i Arni Magnusson-instituttet i Reykjavik.

Omtale

Robert Ferguson

Engelsk forfatter og dramatiker
http://www.robertferguson.org/index.htm

For skandinavisk kultur betyr Håvamål det samme som tao for Kina, Vedaene for India og Iliaden for Hellas. Interessen for vikingtiden er i dag større enn noen gang.

"The Sayings of the High One is one of the most famous wisdom poems in all literature …"


 
     |  Tilbake til katalogen