facebook_round

Nyheter

Stavanger Aftenblad: Torfæus: Drapsmann og Norges-historiker

Image

publisert 09/04/2008

Tormod Torfæus var regnskapskontrollør i Stavanger stift og antikvar i København. En gang myrdet han en full islending med kårde. Etterpå slo han seg ned på Karmøy for å skrive Norges historie, men overanstrengte seg og døde.

Les mer

Viktig kongelig oversettelse

Image

publisert 09/04/2008

SMAALENENE: VIKTIG KONGELIG OVERSETTELSE

OSLO (ANB-NTB): Historieinteresserte kan nå få et nytt og verdifullt innblikk i norsk og nordisk historie - fra sagatiden og fram til senmiddelalder.

Les mer

Haugesunds Avis: Professor gir nytt liv til Torfæus

Image

publisert 09/04/2008

Det er nesten 300 år siden historikeren Tormod Torfæus ga ut bokverket "Historia Rerum Norvegicarum". 8. april blir boka relansert på norsk.værelse ved lanseringen. 

Les mer

Et litterært Oseberg-skip: Torfæus-lansering på Nasjonalbiblioteket

Image

publisert 07/04/2008

Den 8. april lanseres de tre første av i alt seks bind av dette store litterære og historiske verket - for første gang i norsk oversettelse. De tre første bindene omhandler begynnelsen på norsk historie til og med Olav Tryggvasons ungdom. Norges Historie utgis av Eide forlag, som er en del av Forlagshuset Vigmostad&Bjørke i Bergen.

Les mer

Telemarksavisa: DNA-testet for norsk vikingblod

Image

publisert 29/02/2008

Liverpool/Oslo (ANB-NTB): Norsk vikingblod flyter i årene til mang en mann i området rundt Liverpool i England, viser en fersk undersøkelse.

Les mer

Aftenposten: Nasjonens hukommelse

Image

publisert 16/01/2008

På høy tid. Norges kongesagaer ble nedtegnet av våre forfedre i to hovedutgaver. Det lyder utrolig at den ene av dem, "Fagerskinna", ikke er fullstendig oversatt til moderne norsk før nå.

Les mer

Aftenposten: Gammel saga blir som ny

Image

publisert 16/01/2008

Vi har forsømt vår gamle historie i stor grad, sier professor Torgrim Titlestad, redaktør av kongesagaverket "Fagerskinna", som nå foreligger i komplett oversettelse til moderne norsk.

Les mer

Saga Boks nyhetsbrev vol. 3 er nå tilgjengelig

Image

publisert 29/12/2007

Endelig er den tredje utgaven av nyhetsbrevet ute. Denne gangen inneholder det foruten nytt og info fra forlaget, professor Torgrim Titlestads innledning fra boken Harald Hårfagre og Norges tilblivelse, Om nasjonen Norges fødsel, samt første del av artikkelserien "Et lite stykke Norge" som tar for seg norske "fotspor" i USA. 

Les mer

Nye bøker

Image

publisert 20/12/2007

Tett i kjølvannet etter Fagerskinna kommer to nye bøker: Harald Hårfagre og Norges tilblivelse og Jarlesønnen, en historisk roman av Erik Ødegaard. Siden alle disse tre bøkene omhandler Norges "tilblivelse", kan man nesten snakke om en trilogi.

Les mer

Stavanger Aftenblad: Fagerskinna: Intervju med Edvard Eikill

Image

publisert 23/11/2007

Oversetteren av Fagerskinna, Edvard Eikill, ga nettopp et intervju til Stavanger Aftenblads Solveig Grødem Sandelson om arbeidet med boken og hans personlige fascinasjon av sagalitteraturen.

Les mer