facebook_round

Minnemynt Lindisfarne og boken Vikingtidens utbrudd

Pakken inneholder en sølvbelagt minnemynt fra vikingøya Isle of Man som markerer angrepet på Lindisfarne som vanligvis regnes som starten på vikingtid. Mynten leveres i en velurpose med logo. (verdi på 460,00)

Minnemynten Lindisfarne er en offisiell utgivelse av vikingøya Isle of Man, belagt med 99,9 % rent sølv. Mynten er illustrert med en detaljert scene av angrepet på Lindisfarne og på revers side pryder Dronning Elizabeth II. 

På den offisielle minnemynten er det den norske illustratøren og kunstneren Jannicke Wiese-Hansen som har foreviget den historiske hendelsen.

Sammen med minnemynten får man også en historiekort. Teksten på dette er skrevet av professor Torgrim Titlestad og gir en interessant redegjørelse for angrepet på Lindisfarne og hvordan det markerer starten av vikingtiden.


Pris: 649,00

Til kassen


I boken Vikingtidens utbrudd kan du lese om hvordan vikingtiden oppstod og hvorfor begynte skandinavene å herje over store områder i Nord-Europa? Et overraskende svar kommer i den nye boken som beskriver opprinnelsen som et motangrep mot den mangeårige brutale ekspansjonen til frankerne og Karl den store. I Skandinavia fryktet man invasjon med god grunn. Men det var ingen mulighet til å stå imot den mektigste frankiske landhæren.

Men vikingene hadde utviklet tidens beste skip som kunne seile helt opp til stranden og inn i elver. Raske geriljaangrep var en advarsel om hva Karl den store kunne vente hvis han gikk inn i Danmark. Hele kysten og byene langs elvene av Frankrike og Storbritannia ville være truet.

Boken er omfattende illustrert med bilder, kart og tegninger. Den har også faktabokser som spennende forklaringer på hendelser og historiske personer som man møter i boken.

Vikingtidens utbrudd fikk også flott omtale i VG og Dagbladet.


 
     |  Tilbake til katalogen